Gazon

Gazon

Un gazon perfect in propria curte este visul fiecaruia, indeosebi acelora dintre dumneavoastra care ati avut ocazia sa-i admirati adevarata valoare in gradinile englezilor, germanilor, francezilor. Un gazon perfect este caracterizat prin densitate, uniformitate si estetica, iar obtinerea acestuia presupune punerea intr-o buna practica a lucrarilor legate de pregatirea solului, cat si alegerea corespunzatoare a tipurilor de seminte.

Next Garden executa urmatoarele tipuri de gazonari:

  • gazonare prin montare rulouri de gazon. Rulourile de gazon apar sub forma unui covor de iarba, sunt realizate in pepiniere specializate si reprezinta metoda cea mai rapida si eficienta de inierbare a unei zone dedicate spatiului verde. Operatiunea se poate realiza in orice perioada a anului (cu exceptia perioadelor de inghet);
  • gazonare prin insamantare consta in aplicarea, incorporarea si tavalugirea unui amestec de seminte si fertilizanti cu eliberare controlata pe un sol bine pregatit. Timpul de asteptare pentru obtinerea unei peluze este mai indelungat comparativ cu metoda anterioara si presupune o ingrijire deosebita si de durata ce trebuie avuta in vedere din monentul gazonarii pana la darea in folosinta. Perioada indicata pentru gazonarea prin insamantare este primavara si toamna;
  • gazonare prin hidroinsamantare. Aceasta metoda de gazonare se foloseste indeosebi pentru inierbarea terenurilor in panta, a versantilor abrupti, contribuind la o buna stabilitate a solului. Hydroinsamantarea consta in amestecarea semintelor de gazon, fertilizantilor, mulch-ului, copolimerului gel si agentului de fixare impreuna cu apa in utilajul de hydroinsamantare, dupa care sunt pulverizate uniform pe sol. Perioada recomandata pentru gazonarea prin hidroinsamantare este la sfarsitul primaverii, inceputul verii, respectiv sfarsitul verii inceputul toamnei.

Fie ca doriti sa gazonati un parc, un teren de fotbal sau propria gradina, specialistii nostri va vor ajuta sa alegeti metoda optima de gazonare in raport cu scopul infiintarii peluzei.